Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Ajankohtaista

Katso videot ja artikkelit >>>

---

Dosentti,  urheilufysioterapeutti (ATC) Tiina Laitala-Leinonen Turun yliopiston Lääketieteellisestä tiedekunnasta on käyttänyt Cryonic-hoitoa

- Urheilijan olkapään labrumkorjausleikkauksen jälkeisessä hoidossa >>>
- Urheilijan etureiden lihasruhjeen (puujalka) hoidossa >>>
Lue myös Tiinan kuvaus hoidosta ja sen vaikutuksista >>>
Katso TPS Salibandyn video Cryonic-hoidosta >>>

---

Hermokipupotilas Jyrki Taavettila on saanut huippukylmähoidosta lääkkeettömän avun vaivaansa.

Katso video >>>

 ---

Cryonic-laitteilla on hoitolaiteluokitus

Lue eläinpraktikkojen lausunta koskien uuden eläinsuojelulain §19 liittyen eläimien hoitamiseen vain sellaisilla laitteilla, joilla on asianmukainen terveydenhuollon hyväksymismerkintä  >>>  

Kylmähoitoa ihmisille - käyttökokemuksia

NCS-huippukylmähoito ihmisten hoidossa – tutustu käyttökokemuksiin

NCS-huippukylmähoitoa käyttävät niin huippu-urheilijat kuin fysioterapeutit, hierojat ja kuntoutuslaitokset urheiljoiden, neurologisten kuntoutujien sekä nivelpsorias-, fibromyalgia- ja reumatautipotilaiden hoidossa. Myös hermokipujen, tenniskyynärpään, bursiitin ja erilaisten urheiluvammojen ja leikkaushoitojen jälkeisessä hoidossa on saatu hyviä tuloksia.  

Huippu-urheilijoiden kokemuksia huippukylmänhoidosta

Nooralotta Neziri, aitajuoksija

Nooralotta Neziri on käyttänyt Cryonic-laitetta nilkan akuutin tulehduksen ja penikoiden hoitoon sekä kokonaisvaltaiseen palautumiseen. 

Katso video: >>>

Antti Ruuskanen, keihäänheittäjä:

Loppukesästä 2015 lähtien olen käyttänyt kehoni tuntemusten mukaan tarvittaessa lihasvammojen ennaltaehkäisyyn Cryonic-huippukylmähoitolaitetta. Kokemukseni ovat olleet erittäin hyvät.”   

Katso video: >>>

Huippukylmähoito huippu-urheilijoiden ja penkkiurheilijoiden hoidossa ja huollossa

Tiina Laitala-Leinonen, dosentti, urheilufysioterapeutti (ATC) Turun yliopiston Lääketieteellisestä tiedekunnasta on käyttänyt NCS-kylmähoitoa:

  • Urheilijan olkapään labrumkorjausleikkauksen jälkeisessä hoidossa >>> 
  • Urheilijan etureiden lihasruhjeen (puujalka) hoidossa >>>

Katso myös Tiinan kommentit TPS Salibandyn videolla Cryonic-hoidosta >>>

"Olen käyttänyt Cryonic-huippukylmää akuuttien ja kroonisten urheiluvammojen, leikkauksen jälkeisen kivun ja turvotuksen, arpien ja neurologisten oireiden hoidossa pian 2 vuoden ajan. Hoito on nopea ja kivuton, ja asiakkaiden hoitomyöntyvyys on hyvä. Kylmä, paineella iholle tuleva hiilidioksidikidesuihku lievittää kipua tehokkaasti, ja käytän sitä mm. rauhoittamaan manuaalisen terapian aiheuttamaa käsittelykipua.

Akuutit vammat

Akuuteissa vammoissa, huolellisen 4K-hoidon jälkeen, huippukylmä vähentää turvotusta ja nopeuttaa mm. paluuta urheiluun. Leikkauspotilailla huippukylmä lievittää kipua todennäköisesti kahdesta syystä: kylmän aiheuttaman analgesisen vaikutuksen, sekä turvotuksen vähenemisen kautta. Leikkausalue paranee hyvin ja haavasta tulee siisti. Eräällä potilaalla ei isossa polven alueen leikkauksessa tapahtunut lainkaan keloidinmuodostusta, vaikka taipumus keloidinmuodostukseen oli muista arvista nähtävissä. 

Krooniset TULE-vammat

Kroonisten TULE-vaivojen hoidossa huippukylmä lievittää kipua ja lisää sidekudoksen ja lihasten venyvyyttä, sekä rauhoittaa ärtynyttä kudosta. Plantaarifaskiitit, epäspesifit polven ja olkapään sekä alaselän krooniset kiputilat käsittelen osana terapiaa aina huippukylmällä. Kovan harjoitusrasituksen jälkeistä lihasten tukkoisuutta vähennän urheilijoilla huippukylmällä, ja he kertovat systemaattisesti käsittelyn jälkeen lihasten olevan kevyet ja rennommat. Tämä johtunee ainakin osittain siitä, että Doppler-mittausten perusteella verenvirtaus käsittelyalueella lisääntyy. Huippu-urheilussa Cryonic soveltuu yksilö- ja joukkueurheilijoille kehonhuollon tukitoimeksi ja vammojen hoitoon erinomaisesti. TPS salibandyn liigapelaajilla huippukylmä on nyt käytössä toista kautta.

Neurologisten potilaiden hoito

Neurologisilla potilailla huippukylmä vähentää kipuja ja vaimentaa epäspesifejä ja ylivilkkaita sensorisia stimuluksia. Tutkimusnäyttöä huippukylmän solutason vaikutuksista neurologiassa ei ole, mutta potilaiden kokemukset mm. hermovammasta toipumisen yhteydessä puoltavat huippukylmäkokeilua. Tähän mennessä kohdalleni on osunut kolme neurologista potilasta, jotka kokivat huippukylmän aiheuttavan lieviä epämiellyttäviä jälkioireita. Kaikkien oireet lievittyivät 6h sisällä käsittelystä, ja yhdellä 3v krooninen kipuoire helpotti seuraavana päivänä."

 

Pasi Lind, urheiluhieroja, kouluttaja ja valmentaja - lähes 10 vuoden kokemus huippukylmähoidon vaikutuksista: 

"Olen antanut huippukylmähoitoa Cryonic-laitteilla asiakkailleni päivittäin jo lähes kymmenen vuoden ajan. Asiakkaani kuormittuvat fyysisesti työssään erittäin paljon, mutta myös nopeaa hoitoa vaativia tapaturmia sattuu usein. Huippukylmähoito on erittäin nopeaa ja tehokasta ja siksi se sopiikin hyvin jatkuvaan käyttöön osana fysioterapiakonseptiani, myös asiakkaani ovat olleet tyytyväisiä hoitojen vasteisiin.  Urheiluvammojen lisäksi hoidan Cryonicilla lähes päivittäin päänsärkyä aiheuttavia hartiakireyksiä hyvin tuloksin. Kaikilla ihmisen TULE-vaivoja tai ongelmia hoitavilla pitäisi olla huippukylmälaite." 

 

Atte Kärnä, ammattifysioterapeutti - pitkä kokemus Cryonic-huippukylmälaitteiden käytöstä:

Atte Kärnä on ammattifysioterapeutti, jolla on pitkä kokemus sairauksien hoidosta sekä urheilufysioterapiasta mm. jääkiekkojoukkueissa kaksissa olympialaisissa. Hän on jo vuosia antanut huippukylmähoitoa sekä ihmisille että eläimille. Alla on muutamia hoitoesimerkkejä Aten uran varrelta.

"Olen hoitanut lukuisia iskias-potilaita hyvin tuloksin. Myös esimerkiksi niska-hartiaseutu, olkapään alue (esim. kiertäjäkalvosin), kyynärpään alue ja ranne ovat olleet yleisiä hoitokohteita.  

Yllätyin, kun ensimmäinen potilaani sai apua tinnitukseen, sen jälkeen olen hoitanut useita vastaavanlaisia ja monella tämä kiusallinen vaiva on pysynyt poissa puolisen vuotta.

Cryonic-huippukylmähoidon parantavat vaikutukset ovat nopeat ja moninaiset, ja se sopii monen ongelman hoitoon. Sen vuoksi käytän sitä yleistyövälineenä niin sairauksiin kuin  urheiluvammoihinkin. Lisäksi käytän huippukylmähoitoa tehostamaan hoitoja, joissa käytän kinesioteippausta.”

Atte on hoitanut ihmisiä Cryonic-huippukylmällä vuosien ajan. Atte on havainnut, että hoito on erittäin nopea ja helppo antaa. Useimmiten kivut lievittyvät jo heti ensimmäisellä hoitokerralla ja monet ongelmat ovat parantuneet 1-3 hoitokerran jälkeen. 

Huippukylmähoito osana neurologisten kuntoutujien fysioterapiaa

Liisa Hoffren, fysio- ja ratsastusterapeutti-SRT on käyttänyt huippukylmähoitoa osana neurologisten kuntoutujien fysioterapiaa

Kuntoutujat ovat saaneet apua spastisuuteen ja lihaskireyteen sekä spastisuuteen ja nivelten jäykkyytteen.

"Alla on kuvattuna tapausesimerkkejä Cryonic Medicalin laitteilla annetun huippukylmähoidon käytöstä neurologisten kuntoutujien fysioterapian osana. Huippukylmähoidon tavoitteena on näissä tapauksissa ollut ylemmän motoneuronivaurion aiheuttaman spastisiteetin lievittäminen ja edelleen lihasten elastisuuden ja nivelliikkuvuuden lisääntyminen.

Nämä tapausesimerkit antavat viitteitä huippukylmähoidon soveltumisesta neurologisen fysioterapian toteutukseen osana fysioterapiakokonaisuutta. Hoidon avulla voidaan vaikuttaa spastisuutta lieventävästi ja luoda mahdollisuuksia aktiiviseen harjoitteluun. Hoito on helppo toteuttaa ja kuntoutujat ovat kokeneet sen miellyttävänä.

Hoidon suunnittelu ja toteutus vaatii tarkkuutta kohdelihasten määrittelyssä. Hoitofrekvenssi on myös arvioitava tapauskohtaisesti. Hoitohan on vielä tässä asiakaskunnassa uusi ja kokemusten karttuessa voidaan tarkempia hoitosuosituksia lähteä kehittämään." 

Kuntoutuja: 23-vuotias mies - apua spatsisuuteen ja lihaskireyteen

Kuntoutuja on 23-vuotias cp-vammainen mies, joka kävelee ilman apuvälineitä. Kävelyä vaikeuttaa takareisien ja pohjelihaksiston huomattava spastisuus ja siitä aiheutuva lihaskireys. Polvet eivät ojennu suoriksi ja eivätkä kantapäät irtoa maasta. Kuntoutuja pystyy kävelemään yhtäjaksoisesti n.500m, jonka jälkeen jalat tärisevät ja hänen on pysähdyttävä lepäämään.

Fysioterapian yhteydessä kuntoutuja saa huippukylmähoitoa molempiin takareisiin ja pohkeisiin. Hoito toteutettiin fysioterapeutin avustamien lonkkien ja polvien liikeratoja avaavien venyttelyjen jälkeen. Kuntoutuja lähtee terapian jälkeen asioille kaupungille ja pystyy kävelemään melkein puolet pidemmän matkan kuin normaalisti eli n. 900m. Hän kertoo jalkojen pysyvän rennompina ja askeltamisen olevan helpompaa polvien ojentuessa suoremmaksi.

Hoitoa on toteutettu myös terapian alkaessa ennen venyttelyjä. Parempi toiminnallinen vaste on hänen kohdallaan saatu terapian lopussa annetulle huippukylmähoidolle.

Kuntoutujan spastisiteettia on useita vuosia hoidettu Botuliini-injektioilla alaraajojen lihaksiin. Muutaman kuukauden hoitokokemuksen perusteella hänen kohdallaan näyttäisi parempi hoitotulos olevan saavutettavissa kerran viikossa toteutetulla huippukylmähoidolla.

Kuntoutuja: 37-vuotias mies - apua spastisuuteen ja nivelten jäykkyytteen 

Kuntoutuja on 37-vuotias cp-vammainen mies, joka on lapsuudessaan kävellyt, mutta jo nuoruusiässä spastisuuden lisääntyessä ja nivelten jäykistyessä siirtynyt käyttämään kelattavaa pyörätuolia. Kuntoutujan molemmat jalat ovat erittäin jäykät ja myös toinen ranne on jäykistynyt koukistuneeseen virheasentoon. Ranne ei ojennu suoraksi ilman tukilastaa. Rannenivel on kipeä ja virheasento vaikeuttaa kelaamista ja yhtenä terapian tavoitteena olevaa rollaattorin avulla tapahtuvan kävelyn palautumista.

Kuntoutuja saa huippukylmähoitoa suoraan ranneniveleen ja kyynärvarren lihaksiin. Välittömästi hoidon jälkeen hän pystyy ojentamaan ranteen keskiasentoon. Nivelkivut ovat lähes hävinneet muutaman viikon kertaviikkoisen huippukylmähoidon seurauksena.

Kuntoutuja on päässyt terapiassa toteutuneiden harjoitteiden avulla vaiheeseen, joka mahdollistaa kymmenen metrin kävelyn rollaattorilla ranteen liikkuvuuden mahdollistaessa toiminnallisen tarttumisotteen rollaattorin kahvasta.

Huippukylmähoito joukkueiden pelaajien palautumisen tukena ja vammojen hoidossa

SM-ringettejoukkue RNKFlyers käyttää NCS-huippukylmähoitoa palautumiseen ja vammojen hoitoon. Katso joukkueen hauska mannequinchallengevideo >>> 

Katso TPS:n käyttökokemuksia huippukylmähoidosta >>>

 

Katso HJK:n käyttökokemuksia Cryonic-huippukylmälaitteesta >>>

Katso koripallojoukkue KYHunksien tekemä vauhdikas video huippukylmähoidon käytöstä >>>

 

Huippukylmähoito on tehonnut myös mm. nivelpsoriakseen, fibromyalgiaan, reumatautiin ja hermokipuihin 

Alla on kuvauksia huippukylmähoidosta saaduista kokemuksista: 

Elisa, huippukylmähoito vähensi kipuja ja paransi liikkuvuutta:

Syyskuussa 2015 oli Elisa kärsinyt jokapäiväisistä nivel-, selkä- ja lihaskivuista jo yli 5 vuoden ajan, kun hän vihdoin sai vaivoilleen diagnoosin. Elisan oikean käden etusormen rystysnivel oli 8 kuukautta aiemmin kipeytynyt siten, ettei hän pystynyt koukistamaan sormeaan eikä käyttämään kättään esimerkiksi syömiseen tai kirjoittamiseen. Magneettikuvissa myös selkärangan viidestä nikamavälistä löytyi tulehdus. Liikkumista ja jopa nukkumista haitanneet oireet viittasivat nivelpsoriasikseeen. Reumapoliklinikan jatkotutkimuksissa diagnoosiin lisättiin myös fibromyalgia, jonka oireita esimerkiksi lämpötilanvaihtelut yleensä pahentavat. 

Cryonic-laitteella annetut NCS-huippukylmähoidot Elisa sai fysioterapeutti Atte Kärnältä. Hoidot aloitettiin tulehtuneesta rystysnivelestä. Ensimmäisen hoidon jälkeen turvotus ja kivut vähenivät. Myös tärkeän etusormen liikkuvuus parani merkittävästi. Toinen hoito annettiin kahden viikon kuluttua. Tämän jälkeen kaikki 8 kuukautta kestäneet ongelmat hävisivät täysin eivätkä ole palanneet vaikka hoidoista on kulunut jo noin vuoden verran. Toisella sormen hoitokerralla Elisalta alettiin hoitaa myös selän nikamavälien tulehdusta. Vasteet olivat heti alusta lähtien samantyyppiset kuin sormenkin kanssa – kivut vähenivät ja liikkuvuus parani. Hoitoja jatkettiin noin kolmen viikon välein noin vuoden ajan. Syyskuussa 2016 tehdyssä seurantatutkimuksessa magneettikuvat osoittivat tulehduksen hävinneen kokonaan.

Ennen NCS-huippukylmähoitojen aloittamista Elisa oli käyttänyt nivelpsorin hoitoon tarkoitettuja lääkkeitä sekä särkylääkeitä molempien sairauksiensa hoitoon. Huippukylmähoitojen aloittamisen jälkeen nivelpsoriin ei ole tarvittu kipulääkitystä ollenkaan eikä fibromyalgiaankaan Elisa tarvitsee kipulääkettä enää kuin harvoin. "Olen ollut todella iloinen, että aloin ottaa NCS-huippukylmähoitoja. Elämänlaatuni on parantunut merkittävästi ja lääkityksenikin on vähentynyt. Ja mikä parasta, huippukylmähoidossa ei ole minkäänlaisia sivuvaikutuksia. Kaikkien reumasairaiden kannattaisi ainakin kokeilla NCS-huippukylmää, se on helppo ja nopea hoito!" päättää tyytyväinen Elisa.

Hanna Sumari, apua tuskalliseen puujalkaan:

"Yöllä oli taas hankalaa ja valvoessani luin netistä, että kryo- eli huippukylmähoito ja lymfa-hoito vuorotellen nopeuttaisi 

paranemista. Nyt on aika sitten mennytkin jouluhommien sijaan jalkahommiin. Olen saanut jalkaan huippukylmähoitoa ja lymfahoitoa vuoron perään." 

Lue Hannan oma kertomus puujalan hoidosta Hannan blogista >>>

 

Fiia, huippukylmähoitoa nivusvamman hoitoon:

Fiia on opiskelija, joka pelaa ringetteä SM-tasolla ja on esiintynyt myös MM-jäällä. "Loukkasin nivuseni ringettepelissä, ja fysioterapeutti totesi nivusen olevan revähtänyt pahasti. Nivusta hoidettiin sähkö- ja ultraäänihoidoilla ja se teipattiin seuraavaan peliin. Pelin jälkeen nivunen oli niin kipeä, etten pystynyt kävellä. Kokeilin NCS-huippukylmähoitoa heti pelin jälkeen ja toisen kerran parin tunnin kuluttua. Ihmetyksekseni huippukylmähoito tehosi välittömästi; kivut helpottivat ja pystyin kävellä. Toisen hoitokerran jälkeen kävely onnistui jo lähes kivutta. Seuraavan pelin pystyin pelaamaan loppuun asti", kertoo Fiia.

Marion,  huippukylmää nivelpsoriasikseen:

Marion on 43-vuotias nainen pääkaupunkiseudulta. 18-vuotiaana Marionilla todettiin niveliin mennyt psoriasisartriitti, johon hän alkoi saada lääkitystä. Marion joutui kuitenkin lopettamaan lääkityksen niiden aiheuttamien sivuvaikutusten vuoksi. Hän on pyrkinyt pitämään nivelpsoriasiksen oireet hallinnassa kurinalaisen ruokavalion, lisäravinteiden sekä eri puhdistusmenetelmien avulla. Kortisonipistoksia hän on kuitenkin joutunut ottamaan esimerkiksi polviinsa, kun sykleissä oireileva sairaus aktivoituu, jolloin ns. paha vaihe voi kestää jopa puolen vuoden ajan.

Helmikuun alussa Marionin kivut ja turvotus nivelissä olivat taas lisääntyneet, ja hän hakeutui Atte Kärnän vastaanotolle saamaan Cryonic-huippukylmähoitoa. Ensimmäiselle hoitokerralle hän tuli ontuen kipeiden polvien vuoksi. Heti huippukylmähoidon jälkeisenä päivänä hän pystyi kävelemään normaalisti turvotuksen ja kipujen rauhoituttua. Maaliskuun loppuun mennessä Marion on käynyt ottamassa huippukylmähoitoa 5 kertaa käsiinsä ja jalkoihinsa ja on erittäin tyytyväinen tilaansa. Oireiden ollessa pahimmillaan hän olisi ollut halukas ottamaan hoitoa jopa 2-3 kertaa viikossa, jos Aten vastaanottokalenterista olisi löytynyt tilaa. ”Tulen ehdottomasti käyttämään Cryonic-hoitoja myös jatkossa. Hoitotapahtuma on erittäin nopea ja vierailuni Aten vastaanotolla kestää kokonaisuudessaan vain noin 20 minuuttia. Hoidon jälkeen niveleni ovat selkeästi terveemmät ja liikkuvuuteni on merkittävästi parempi. Tällä on merkittävä elämänlaatua ja jaksamista parantava vaikutus sekä fyysisesti että psyykkisesti”, iloitsee Marion. 

Jyrki, kokemuksia huippukylmän käytöstä hermokipuun:

"Minulla on perussairautena vasemman yläraajan TOS/CRPS ja vasemman alaraajan tapaturmaperäinen CRPS. Raajoissani olevan jatkuva hermokipu provosoituu kaikesta liikkeestä. Vasemmassa jalassani on polven seudulla ja jalkapöydässä kosketusherkät alueet, joissa hipaisukin tuntuu puukonviillolta.

Yli 9 vuotta kestänyttä hermokipuani on hoidettu erilaisilla kipulääkkeillä eikä lääkitystä voida enää lisätä. Vasemman alaraajan kosketusherkkiin alueisiin on käytetty Qutenza kapsaisiini hoitoja, jolla kosketuskipua saadaan vähennettyä. Qutenza kalvoa on pidetty lämmön kanssa iholla tunnin verran. Kuitenkin qutenza on melko kivulias hoidon aikana ja muutaman päivän hoidon jälkeenkin hoitokohdat polttelevat. Qutenza hoidolla on ollut vaste jopa 6 kuukautta.

Cryonic-huippukylmähoitoja minulle on tehty käteen ja jalan kosketuskipukohtiin muutamia kertoja. Hoito on qutenzaan verrattuna täysin kivuton. Ainoastaan pientä ihon nipistelyä on tuntunut hoidon aikana. Kosketus- ja hermokipu on vähentynyt jalasta Cryonic-huippukylmähoidosta radikaalisti. VAS-asteikolla jalkakipuni on levossakin 6-7, mutta hoidon jälkeen kipu laskee VAS tasolle 3-4. Hoitovasteen kesto oli ensimmäisen hoitokerran jälkeen noin kaksi viikkoa ja on pidentynyt hoitokertojen lisääntyessä pariin kuukauteen.

Koska Cryonic-huippukylmähoito helpotti odotuksieni vastaisesti myös jalan hermokipua eikä pelkästään kosketusarkuutta, kokeiltiin samaa hoitoa myös käden hermokipuun. Kädessä oli hoidon jälkeen satunnaista tikustelua ja sähköiskuja muutaman päivän ajan, joten kivun vähenemisen lisäksi hermostossa tapahtui myös jotain konkreettista. Kivut laskivat käden osalta VAS-asteikolla 1-2 pykälää. Raajani ovat kestäneet myös enemmän liikettä kuin ennen hoitoa, ilman että kipu provosoituu sietämättömäksi.

Cryonic-huippukylmähoidon ansiosta en ole tarvinnut ylimääräistä opiaattilääkitystä kipuun. Aion käyttää hoitoa jatkossakin ja voin suositella sitä kokeiltavaksi muillekin kivuista kärsiville. Cryonic-hoidon nopeus, kivuttomuus ja kustannukset laskevat kokeilun kynnystä." 

Katri, polven ristisiteet rikkoutuivat urheilutapaturmassa:

Polveni ristisiteet rikkoutuivat kontaktitilanteessa ringettepelissä. Lääkäri totesi, että polven eturistiside ja sisäsivuside oli leikattava. Kun kuukauden jälkeen leikkauksesta pääsin kuntotuttamaan polveani, ongelmana oli polven jäykkyys. Harjoittelusta huolimatta en saanut polvea kunnolla koukkuun. Liikkuminen jalan kanssa oli hankalaa.   

Kuulin miten NCS-huippukylmähoito oli vaikututtanut tuttavani polviin ja niiden liikkuvuutteen, ja kiinnostuin. Käsittelyn jälkeen huomasin heti, että turvotus väheni, kivut helpottivat ja polvi tuli liikkuvammaksi. Vielä seuraavanakin päivänä turvotus oli poissa, joka sekin teki polven liikuttamisen helpommaksi. Tämän yhden hoitokerran jälkeen polvi alkoi mennä koukkuun, mikä nopeutti polven kuntoutumista.”   

Tiina Jurvanen, kokemuksia huippukylmähoidon käyttämisestä reumatautiin ja nivelkipuun

"Minulla on reumatauti, joka oireilee selkärangassa, SI-nivelten alueella sekä sormien ja käsivarsien nivelissä. Selässä kipu on ollut kovaa ja aiheuttaa ajoittain hankalaa liikkumisvaikeutta ja rajoittaa toimintakykyä.

Tutustuin cryohoitoon alun perin sattumalta, kun lähdin hakemaan HE Fysiosta fysioterapeutti Atte Kärnältä harjoitusohjelmaa kipeän selän kanssa tehtäväksi. Yllätyksekseni cryohoidosta olikin apua selkäkipuuni ja sitä kautta kipulääkkeiden tarpeen vähenemiseen. Kävin hoidossa noin vuoden verran, ja nyt olen hankkinut saman Cryonic-laitteen kotiin itselleni.

Cryohoidosta olen saanut apua selän lisäksi myös muiden nivelten kipuun. Sormien nivelistä näkyy hyvin, miten turvotus poistuu hoidon 

vaikutuksesta. Kipua lievittävä vaikutus selkään on tullut yleensä heti, liikkumista ja toimintakykyä parantava vuorokauden viiveellä. Minulla on kokemusta myös muista kylmähoidoista eli kylmäpakkauksista, uimahallin kylmäaltaasta ja huippukylmäkaapista. Nämä auttavat kipuun jonkin verran hetkellisesti hoidon ajan, mutta kipu palaa heti, kun hoito loppuu.

Näihin verrattuna cryohoidosta olen saanut enemmän ja pitkäkestoisempaa apua, selkäkipuun pisimmillään neljän vuorokauden ajaksi hoidosta. Vaikean reumakivun kanssa kaikki toimivat tukihoidot ovat tarpeen lääkityksen, levon ja kuntouttavan liikunnan lisäksi. Omalla laitteella pystyn nyt hoitamaan itseäni säännöllisesti vaikka joka päivä, ja aina akuutin tarpeen vaatiessa mihin kellonaikaan tahansa."

Annika, urheiluonnettomuden jälkeen jatkuvaa turvotusta polvissa:           

”Jouduin keväällä 2015 lasketteluonnettomuuteen Alpeilla ja loukkasin oikean polveni. Kotiin päästyäni lääkäri totesi, että polvi on leikattava. Leikkausta odotellessa ja oikeaa jalkaa säästellessä kipeytyi ja turposi myös vasen polveni. Puoleen vuoteen en pystynyt kävelemään normaalisti portaita ylös enkä alas. Muutenkin liikkuminen oli hankalaa.  

Kuulin NCS-huippukylmähoidosta ja kiinnostuin, kun sain kuulla mahdollisuudesta testata sitä kipeytyneisiin polviini. Huomasin heti, että turvotus väheni, kivut helpottivat ja nivelet tulivat liikkuvammiksi. Ensi kertaa puoleen vuoteen pystyin liikkumaan normaalisti myös portaissa. Ja tämä tulos jo yhden hoitokerran jälkeen! Olen vakuuttunut hoidon tehosta, vaivattomuudesta ja luonnonmukaisuudesta - ei tarvetta kortisonipiikille.”

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?