Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Ajankohtaista

Katso videot ja artikkelit >>>

---

       Suvi Pajunen, fysioterapeutti
       KIHU:n Training Room -hankkeesta
       on hoitanut
        - urheilijan nilkan vammaa  >>>
        - urheiljan polven vammaa  >>>

---

Dosentti,  urheilufysioterapeutti (ATC) Tiina Laitala-Leinonen Turun yliopiston Lääketieteellisestä tiedekunnasta on käyttänyt Cryonic-kylmähoitoa

- Urheilijan olkapään labrumkorjausleikkauksen jälkeisessä hoidossa >>>
- Urheilijan etureiden lihasruhjeen (puujalka) hoidossa >>>

---

Hermokipupotilas Jyrki Taavettila on saanut Cryonic-laittella annettavasta huippukylmähoidosta lääkkeettömän avun vaivaansa.

Katso video >>>

 ---

Cryonic-laitteilla on hoitolaiteluokitus

Lue eläinpraktikkojen lausunta koskien uuden eläinsuojelulain §19 liittyen eläimien hoitamiseen vain sellaisilla laitteilla, joilla on asianmukainen terveydenhuollon hyväksymismerkintä  >>>  

NCS-huippukylmähoito hankosidevamman kuntoutuksessa

Tilanne toukokuussaTilanne toukokuussa

Päivi Sirviö kertoo 9-vuotiaan lämminveriruunan hoidosta

Toukokuun 2. päivänä ruunalla diagnosoitiin vakava-asteinen hankosidevaurio vasemman takajalan sisärunko-osassa. Arvio parantumisesta tämäntyyppisissä vammoissa on 12 kuukautta.

Aloin antaa jalkaan NCS-huippukylmähoitoa Cryonic-laitteella.

Kesäkuun 6. päivänä jalka ultrattiin ja todettiin, että hankositeen tiivistyminen oli lähtenyt hyvin käyntiin. Jatkoin NCS-hoitoa.

Heinäkuun 4. päivänä jalka ultrattiin ja todettiin, että paraneminen oli edennyt hyvin.  Ruuna sai hölkkäluvan. 

Elokuun 19. päivänä jalka ultrattiin jälleen ja todettiin, että tiivistymistä on edelleen tapahtunut. Laaja-alainen runko-osan vaurio oli tiivistynyt niin hyväksi kuin se tulee olemaan, ja tarkkarajaisen pienemmän vaurioalueen todettiin tulevan vielä tiivistymään. Hölkkää jatkettiin ja lisättiin. Jatkoin NCS-hoitoa edelleen.

Syyskuun 19. päivänä jalka ultrattiin ja nousujohteinen hiittilupa myönnettiin. Jatkoin edelleen NCS-hoitoa. Nyt siis reilu 4 kk oli kulunut vakavaksi hankosidevaurioksi diagnosoidusta klinikkakäynnistä, ja katse oli jo kohti starttia.

Olen hoitanut useita hankosidevaurioita, ja oman kokemukseni mukaan vamman laatu ja hevosen ikä (paranemiskyky) huomioon ottaen Cryonic-huippukylmälaite on nopeuttanut vamman paranemista huomattavasti, ja ennen kaikkea NCS-kylmähoidon helppous ja tehokkuuus on miellyttänyt. 

Tilanne syyskuussaTilanne syyskuussa

Kuvat: Ylimpänä oleva kuva on otettu toukokuussa, kun ruunalla todettiin hankosidevaurio. Ja sen alla olevat kuvat on otettu syyskuussa.

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?