Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Ajankohtaista

Katso videot ja artikkelit >>>

 ---

Jääkiekonpelaaja Veera Oikari on saanut leikattuun polveensa NeuroCryoStimulation-huippukylmähoitoa. Hoito on auttanut kipuun ja vähentänyt turvotusta.  

Lue lisää >>>

---

        Eläinlääkäri Laura Laakso on
        käyttänyt hevosille cryoterapiaa
        turvotuksen hoidossa.
        Hoitamattomana turvotus voi
        aiheuttaa kudoksessa lisävaurioita.
        Lue neljä tapausselostusta 
        sisältävä yhteenveto >>>

        ---

Suvi Pajunen, fysioterapeutti KIHU:n Training Room -hankkeesta

        on hoitanut
         - urheilijan nilkan vammaa  >>>
         - urheiljan polven vammaa  >>>

 ---

Cryonic-laitteilla on hoitolaiteluokitus

Lue eläinpraktikkojen lausunta koskien uuden eläinsuojelulain §19 liittyen eläimien hoitamiseen vain sellaisilla laitteilla, joilla on asianmukainen terveydenhuollon hyväksymismerkintä  >>>  

Kylmähoitoa hevosille - käyttökokemuksia

NCS-huippukylmähoito hevosten hoidossa

Huippukylmähoidolla on saatu hyviä tuloksia hevosten lihasten ja nivelten hoidossa, haavojen ja lihasjäykkyyksien hoidossa, turvotuksen poistossa sekä terveyden ylläpitohoidossa. Säännöllisellä kylmähoidon käytöllä on voitu vähentää valmennustaukoja ja myös kilpailla säännöllisesti. 

Cryoterapia turvotuksen hoidossa

Eläinlääkäri Laura Laakso on käyttänyt hevosille cryoterapiaa turvotuksen hoidossa. Hoitamattomana turvotus voi aiheuttaa kudoksessa lisävaurioita. Lue neljä  tapausselostusta sisältävä yhteenveto (englanniksi) >>>

Huippukylmähoito kaviokuumeen ja hankositeen hoidossa

Hyviä vasteita on saatu myös 

  • kaviokuumeen hoidossa >>>

  • hankositeen kuntoutuksessa >>>

Valmentajien käyttökokemuksia

Katja Melkko käyttää huippukylmähoitoa mm. lihasten ja nivelten hoitoon

Elian Web saa NCS-huippukylmähoitoaElian Web saa NCS-huippukylmähoitoa

"Keväällä 2016 vertailimme eri kylmähoitomuotoja ja laitteita ja päädyimme Cryoniciin sen turvallisuuden, monipuolisuuden, käytön helppouden ja hoidon nopeuden perusteella. Saimme esimakua NCS-hoitojen vasteista jo ensitutustumisessa, jolloin Janinan venähtäneen sormen kipu, turvotus ja liikkuvuus saivat apua. Heti saatuamme laitteen ja toimitukseen kuuluvan koulutuksen aloimme käyttämään laitetta ahkerasti mm. lihasten ja nivelten säännölliseen hoitoon. Hoidettavat alueet olemme usein määritelleet yhdessä eläinlääkärin kanssa. Nyt yli puolen vuoden käytön jälkeen olemme olleet erittäin tyytyväisiä saamiimme hoitovasteisiin. Esimerkiksi Kuopio Stakes finaalissa Elian Webillä oli vielä ongelmia kaarrejuoksussa, erityisesti loppukaarteessa. Tämän startin jälkeen aloitimme NCS-hoidot. Ongelma saatiin korjattua koko loppukaudeksi, eikä hevosta tarvinnut nivelistä piikittää enää kertaakaan. Teimme varmasti hyvän päätöksen hankkiessamme Cryonic-laitteen", iloitsee Katja.

Cathy Johansson käyttää huippukylmähoitoa mm. terveyden ylläpitohoitoon

"Kokemukseni mukaan Cryonic-laitteen hyödyt tulevat parhaiten esille, kun hoitoja riskialueille annetaan säännöllisesti, tyypillisesti useamman kerran viikossa. Yksittäinen hoitokerta ei tarvitse olla kovinkaan pitkä. Tämän tyyppisillä terveyden ylläpitohoidoilla olemme päässeet eron monista muista hoitomuodoista sekä merkittävästi vähentäneet klinikkakäyntejä."

Maarit Ollikainen käyttää huippukylmähoitoa mm. lihashuoltoon    

Kuva: Maria PatronenKuva: Maria Patronen"Olen varsinkin viime talven aikana kuullut valmentajakollegoilta positiivisia käyttäjäkokemuksia NCS-huippukylmähoidosta heidän ravihevosilleen. Kiinnostuin asiasta, kun hoidon testaamiseen tuli mahdollisuus kevättalvella 2016. Päätin hankkia heti testaamisen jälkeen tallilleni Cryonic Medical Finlandin huippukylmälaitteen.
Tallini valmennettavat hevoset käydään läpi säännöllisesti eläinlääkärin toimesta. Pidempään valmennuksessa olleelta ravihevoselta olen em. tarkastusten perusteella päässyt suurin piirtein kartalle, mikä kunkin hevosen "heikoin lenkki" on. Yhdellä se on jokin nivel, toisella taas lihaksisto, kolmannella ihan jotain muuta.
Väitän, että jo muutaman kuukauden säännöllisen huippukylmähoidon vaikutuksesta usean valmennettavani "heikot lenkit" ovat pysyneet paljon paremmassa kuosissa ja näin ollen nivelpiikityksiä on voitu vähentää,  jolloin vältymme lyhyeltäkin valmennus- ja kilpailutauolta kyseisen hevosen kohdalla. Tallini hevosia huolletaan viikottain myös lihaksiston osalta, lihashuoltoon huippukylmähoito on yhtä toimiva palapelin osa, kuin nivelten ja jänteidenkin kohdalla.
Mielestäni mitä säännöllisemmin hevoset saavat huippukylmähoitoa sitä parempi hoitovaste saadaan esille. Toki tämä vaatii ensin oikeiden hoitokohteiden paikallistamisen.
Huippukylmähoidon vaikutus on helposti todettavissa omin silmin myös turvotuksien poistossa, haavojen ja ruhdeiden hoidoissa, joiden osalta paranemisprosessi alkaa todella nopeasti ensimmäisten hoitokertojen jälkeen.
Omalta osaltani näen NCS-huippukylmähoidon tulevaisuuden investointina, jonka tuomat hyödyt tullaan näkemään myös pidemmällä aikavälillä."

Peter Lindroos käyttää huippukylmähoitoa mm. haavojen hoitoon

"Olimme ajamassa viimeisiä valmisteluvetoja kolmen päivän päässä olevaa Vermon starttia varten.  Hevonen pelästyi, otti pari laukka-askelta ja hyppäsi etujalalleen, jolloin takajalan hokki repäisi etujalan kannalle noin 3 x 5 sentin palkeenkielen. Haavasta tuli paljon verta ja olimme varmoja, että Vermon startti jää ajamatta. Olimme kuitenkin tietoisia, että Cryonic-huippukylmälaitetta on käytetty myös haavojen hoitoon ja päätimme kokeilla sitä viimeisenä oljenkortena. Annoin ensimmäisen varovaisen hoidon heti, kun hevonen oli ajon jälkeen kuivunut. Ja seuraavan hoidon annoin heti seuraavana aamuna”, kertoo Peter Lindroos. 

"Jalka ei ollut turvonnut eikä hevonen ontunut, joten toiveet kisaan pääsemisestä alkoivat kohota. Jalkaa hoidettiin vielä pari kertaa ennen starttia, jotta hyvin alkanut paranemisprosessi saatiin jatkumaan. Lopputuloksena tuli hyvä kakkonen Vermosta, vaikka olimme jo lähes luopuneet toivosta päästä ajamaan. En ole koskaan nähnyt vastaavaa toipumista tuollaisesta vauriosta, todellinen ihmeparantuminen!”, iloitsee Peter.

Risto Airaksisen tallilla on huippukylmähoidolla voitu vähentää valmennustaukoja                                      

Olin kuullut NCS-huippukylmähoidosta jo vuosia aiemmin ja kiinnostuin heti, kun sain kuulla mahdollisuudesta testata sitä konkreettisesti. Halusin testata ensin itseeni ja aloittaa ottamalla hoitoa mm. polviini, olkapäähän ja ranteisiin. Huomasin heti, että turvotus väheni, kivut helpottivat ja nivelet tulivat liikkuvammiksi pitemmäksi aikaa hoidon jälkeen.

Heti alusta saakka myös kokemukset NCS-huippukylmähoidosta hevosten hoidossa ovat olleet positiiviset. Tosin jotkut hevoset saattavat alkuun jännittää hoitoja mutta parin hoitokerran jälkeen ne huomaavat, että olo helpottuu ja hevonen alkaa ottaa hoitoa paremmin vastaan. Hoidon avulla hevosista tulee rennompia mieleltään, notkeampia liikkeiltään ja tuntuu, että ne palautuvat treenirasituksista nopeammin ja paremmin kunhan oikeat hoitokohteet on paikallistettu. Jotkut hevoset tuntuvat oikein odottavan huippukylmähoitoon pääsyä.

Alussa hämmästyin NCS-huippukylmähoidon nopeasta vaikutuksesta esimerkiksi lihasjäykkyyden ja turvotuksen poistossa mutta nyt olen vakuuttunut sen tehosta. Nykyaikainen ravivalmennus huipputasolla vaatii hevosten huolellista tarkastamista päivittäin sekä vammojen ennaltaehkäisyä ja hoitoa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Päivittäin käytössä olevan NCS-huippukylmähoitolaitteen avulla olemme voineet vähentää valmennustaukoja ja myös kilpailla säännöllisemmin kuin aiemmin. Joihinkin hoitokohtiin, kuten esimerkiksi hevosen takapolviin NCS-huippukylmähoito on ainoa järkevä tapa saada viilennystä. Näenkin NCS-huippukylmähoidon erittäin perusteltuna investointina huipputuloksiin tähtäävälle valmentajalle sekä hevosenomistajille.”

Pekka ja Hannu-Pekka Korpi: Express Duolle huippukylmähoitoa

Express Duon raviaskellus alkoi heikentyä jo viime syksynä ja keväällä ongelmat pahenivat kotiharjoituksissa. Syytä saatikka ratkaisua ei oikeastaan koskaan löytynyt, vaikka hevosta käytettiin eläinlääkärissä ja hierojalla. 

Talvella vauhdit olivat hiljaisia ja ravi oli parempaa, mutta keväällä Express Duon rytmi heikkeni. Vikaa ei koskaan löydetty. Vieläkin jokaisen kovemman treenin jälkeen vähän pelottaa, millaista ravi on”, kertoo Hannu-Pekka

”Välillä heitettiin toivo Suur-Hollolan 2016 suhteen ja kiire tuli mutta palaset loksahtivat kohdalleen yhdennellätoista hetkellä, kun aloimme antaa hevoselle NCS-huippukylmähoitoa Cryonic Medical Finlandin laitteilla. Totta kai se kiristi hermoja, kun valtavan hyvää hevosta ei meinattu saada kuntoon. Maltti oli taas valttia ja saimme parhaan mahdollisen palkinnon”, toteaa Pekka.

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?